Om oss - En ideell organisation för hemlösa djur

Om organisationen Utan Koppel

Utan Koppel är en ideell organisation som grundades i Sverige år 2020 med syftet att erbjuda stöd och skydd för hemlösa hundar och katter. Organisationen arbetar med att ge dessa djur en andra chans genom att erbjuda dem tillfälliga hem, rehabilitering och permanenta adoptioner. Utan Koppel fokuserar på att skapa medvetenhet om djurens situation och främjar ansvarsfullt djurägarskap för att minska antalet hemlösa djur i framtiden.

Historia och grundande av Utan Koppel

Organisationen Utan Koppel grundades av Emma Johansson och Erik Svensson, två djurälskare som insåg att det fanns ett stort behov av att hjälpa hemlösa hundar och katter i Sverige. Efter att ha sett hur många djur som övergavs eller inte hade någonstans att bo, bestämde de sig för att skapa en organisation som skulle erbjuda de resurser och det stöd som dessa djur behövde för att överleva och hitta permanenta hem.

Utan Koppels verksamhet

Utan Koppel arbetar aktivt med att rädda hemlösa hundar och katter genom att samarbeta med lokala djurhem och volontärer. Organisationen driver även sitt eget djurhem där de tar emot och rehabiliterar djur som är i behov av hjälp. Utan Koppel hjälper till att hitta permanenta hem åt djuren genom sitt nätverk av kontakter och genom att marknadsföra dem på sociala medier och genom andra kanaler. Utöver det, erbjuder de utbildning och stöd till djurägare för att främja ansvarsfullt ägande och minska risken för att fler djur hamnar på gatan.

Utan Koppels mål och vision

Målet för Utan Koppel är att skapa en bättre framtid för hemlösa hundar och katter genom att erbjuda dem en andra chans i livet. Organisationen strävar efter att uppnå en situation där antalet hemlösa djur minskar avsevärt och där alla djur får den kärlek och omsorg de förtjänar. Genom att sprida medvetenhet, erbjuda utbildning och stöd, samt genom att erbjuda praktiska lösningar för djurens välmående, hoppas Utan Koppel skapa en positiv förändring för både djuren och samhället i stort.

Vårt lag:

Anna Lundberg

Anna Lundberg är en av Utan Koppels mest engagerade volontärer. Hon började som volontär efter att ha adopterat en hemlös katt från organisationen och har sedan dess varit en ovärderlig resurs för Utan Koppel. Anna är ansvarig för att arrangera adoptionsevent och sprider medvetenhet om organisationens arbete genom att hålla föredrag och skriva artiklar.

Oscar Pettersson

Oscar Pettersson är Utan Koppels veterinär och medicinska expert. Han har över 15 års erfarenhet inom veterinärmedicin och är en viktig del av teamet. Oscar ser till att alla djur som kommer till Utan Koppel får den vård de behöver och är involverad i rehabiliteringsprocessen för att säkerställa att djuren återhämtar sig och blir redo för adoption. Han bidrar också med sin expertis för att utbilda djurägare och volontärer om djurens hälsa och välmående.

Sofia Karlsson

Sofia Karlsson är Utan Koppels kommunikationsansvariga. Hon har en bakgrund inom kommunikation och marknadsföring och är passionerad om att hjälpa djur i nöd. Sofia ansvarar för att upprätthålla organisationens närvaro på sociala medier, skapa innehåll för att sprida medvetenhet om hemlösa hundar och katter, och för att marknadsföra de djur som är redo för adoption. Hennes arbete är avgörande för att säkerställa att Utan Koppel når ut till en bred publik och kan fortsätta att hjälpa fler djur.

Gustav Andersson

Gustav Andersson är en före detta professionell hundtränare som nu arbetar som rehabiliteringsspecialist för Utan Koppel. Han har över 20 års erfarenhet av att arbeta med hundar och har en naturlig förmåga att förstå deras beteenden och behov. Gustav arbetar nära med de hemlösa hundarna för att hjälpa dem att återanpassa sig till ett liv som familjedjur och utveckla de färdigheter de behöver för att lyckas i sina nya hem. Hans kunskaper och erfarenheter är ovärderliga för organisationens rehabiliteringsarbete.

Loading...